Zdjęcia posiłków z dnia 2025.11.21

Śniadania

21.11.2025 sn pod .jpg 21.11.2025 sn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE) Dżem z czarnych porzeczek 25 g 1 szt Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt1 szt (MLE)Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)

Obiady

21.11.2025 ob pod .jpg 21.11.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU, MLE, SEL)Ziemniaki z koperkiem # 180 gFilet z ryby smażony 100g ( GLU, JAJ,RYB) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150g Warzywa po grecku 100 g ( GLU, SEL) Kompot owocowy z cukrem250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Filet z ryby pieczony 100 g ( RYB) Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU)Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE)Papryka świeża 20g

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony