Zdjęcia posiłków z dnia 2025.11.24

Śniadania

24.11.2025 śn podst.jpg 24.11.2025 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Miód 25 g 1 szt, Twaróg półtłusty plastry 70 (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Jabłko 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE)Szynka tostowa z kurcząt 40 g Rukola 20 gPomidor 80 gHerbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml

Obiady

20.11.2025 ob pod.jpg 24.11.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (GLU, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos mięsno-warzywny z mięsem drobiowym 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem bez cukru 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sok pomidorowy 200 ml kubek 1 szt

 

Powrót na początek strony